Julehilsen 2016

Julenissen har vært her med mini låve til Århus andelsgård.

Det er fremdeles mye grønnkål nede på åkeren, så hvorfor ikke prøve noe nytt til ribba i år Langkål.
Grønnkål kan du for eksempel lage nydelig langkål av, som passer godt til ribbe:
Ingredienser:
1 kg grønnkål
3 dl kremfløte
Salt og pepper
Sukker
Muskatnøtt
1 ss maisennamel
1 dl melk

Slik gjør du:
Skjær løs bladene på grønnkål og forvell dem i rikelig vanni 5 minutter. La dem dryppe godt av. Fjern de groveste midtstilker. La bladene være hele, eller grovhakk dem.

Ha kål i en kasserolle med fløte så den dekker. Kok opp på svak varme til kålet er virkelig mørt – etter 30 – 45 minutter. Spe med vann hvis stuingen blir for tørr. Smak til med salt, en anelse sukker, pepper og litt revet muskatnøtt. Når kålen er mør, jevn med maisennamel utrørt i kald melk. Kok igjennom i 5 minutter. Konsistensen skal være som tykk grøt.

Vist 49 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder