Viser arkivet for mai, 2014

Løpstikkesuppe

En neve grovhakkede løpestikkeblad
2 løk, grovhakket
75 g smør
2 fedd hvitløk, hakket
250 g kokte poteter
1 liter kraft/buljong, kylling eller grønnsak
1 dl fløte

Skrell potetene og kok dem nesten møre i biter. Surr løken blank i smør, ha oppi hvitløk og løpestikke og la det surre med et par minutter. Hell over kraft og de kokte potetene. Småkokes i 10-15 min. Purer suppen med en stavmikser. Smak til med salt. Ha oppi fløte, kok opp og server med hakkede urter (f.eks gressløk, løpestikke, vårløk)

Lukedugnad i urteåkeren

Urteåkeren trenger luking. Det blir lukedugnad tirsdag 20. mai kl 18.00 for alle interesserte, særlig de som vil være med i mat- og urtegruppa. Det kan høstes urter nå, gressløk i blomst, vårløk (flerårig staude, skal skjæres, ikke dras opp), timian og oregano. La løpestikka stå. Ta gjerne med en jordspade, kanskje vi graver opp en liten åker til mer spesielle urter ( vill ramsløk i potter venter allerede på et nytt liv på Århus)

Fra planting av urtene i fjor