NY NETTSIDE origo legger ned nettsiden, men vi har fått ny side. Lenken til vår nye side finner du her: “her”:http://www.aarhusandelsgaard.no

Nye bilder

Århus andelsgård har fått ny nettside.

Fra 1. november vil oppdatert informasjon om andelsgården finnes på denne siden

Århus Gård - Åpen økologisk gård 1. oktober fra 12.00-16.00

Øko-kafè ved «Ikke bare brød» Siv Svolsbru serverer, kanelboller, blåbærboller, brownie, eplekake, havrekjeks, kaffe, tea og diverse økosaft/limonade, pizzaboller/blingser med ost.

Soppkontroll

Andelshaver, Anders Bjørnstad stilte opp for oss med soppkontroll og ikke minst en lærerik økt om sopp.

Bondebønner

Bondebønner

Bondebønner renses og du spiser ikke belgen men bare skolmene! 2 kilo bønner gir cirka 600 gram rensede skolmer. Nok til 4 personer. Nå, mens sesongen akkurat har startet og skolmene fortsatt er relativt små, er det ikke nødvendig å fjerne det innerste skallet.
Enkel oppskrift er å koke bønnene i cirka 15 minutter eller til de er møre. Det som er til overs smaker også godt i en salat.
Les mer…

Hyllebærblomster

Hyllebærblomstringen i gang – vi setter ned en gardintrapp, men dere må være forsiktige. Trærne er høye og blomstene sitter i toppene, men dere kan bøye kvistene ned for å plukke de.

Grønt verksted

Ivrige andelshavere raker fram såbed – nå er de klare til å så grønnsaksfrø på.

Ville vekster

Gro Leyser Henriksen hadde et fantastisk kurs for oss. Vi plukket brennesle, løvetann, skvallerkål og meldestokk. Dette ble noen fantastiske smaker. Legger ved bilder og oppskrifter fra bøkene til Anemette Olesen. Vi lagde brenneslesuppe, dampet meldestokk (kan anbefales) Skvallerkålpesto, Løvetannsaft ( den ble nydelig) Vårsalat, Urtesalt, Grønne pannekaker, Tatziki og vi kandiserte blomster.

OPPSKRIFTER TIL UGRASKURS tirsdag 31. mai 2016

Høstemelding 19 - 26 mai 2016

Gressløk, kinagressløk og løpstikke er på sitt beste nå – ta med saks og klipp med friske urter til maten nå.

Vårmøte 10 Mai

Andelshaverne var samlet til vårmøte. Planlegging av grønt verksted hver tirsdag. Vi lagde interesse grupper som ordne-fiksegruppe, utrykningsgrupper, øl gruppe, eplegruppe og en mat og urtegruppe. ta kontakt hvis dere vil være med i en av disse gruppene.

Plass til flere andelshavere

*I år åpner vi for flere andelshavere. Ta kontakt med Tove Hoppestad

Vårmøte 10 mai kl. 18.30 i jernalderhuset.

Vi har en tradisjon nå at vårmøtet vårt har vi i jernalderhuset.

Vårdugnad 25. april fra kl. 17.00

Våren er her og vi vil i gang med årets sesong. Vi må fjerne det døde plantematerialene fra i fjor. Og jammen har det dukket opp noe ugress i urteåkeren som vi fjerner nå.

Årsmøte Århus andelsgård 14. mars 2016 kl. 18.00

Jolien Perotti og Cecilie Rom fra Øverland Andelslandbruk kommer for å fortelle om arbeidet de har gjort med å utarbeide et visjonsdokument for andelsgården.

Åpning og godkjenning av innkalling og saksliste v/ styreleder Tania Ripoll

Julehilsen 2016

Julenissen har vært her med mini låve til Århus andelsgård.

Det er fremdeles mye grønnkål nede på åkeren, så hvorfor ikke prøve noe nytt til ribba i år Langkål.

HØSTTAKKEFEST 20 oktober fra kl. 16.00

Christian Boye Hansen fra Ett fedd, blir med oss fra kl. 16.00 Vi høster av våre grønnsaker – tilbereder retter med god veiledning fra Christian. Kl. 19.00 står maten på bordet.

Hyllebærblomster

Hyllebærblomstringen er på sitt flotteste nå og ca. en uke fram. Kom i bærhagen og høst med deg disse fantastiske blomsten og lag Hyllebær saft, brus og sirup.

Århus øl gruppe

Øl gruppa på Århus har hatt sitt første møte og planlagt 3 aktiviteter fram mot sommeren.

Den første er:

Årets sesong 2015

Nå starter årets eventyr, med mange gode smaker. Pastinakken overvintrer så benytt dagene nå og kom deg ned på jordet for å høste disse flotte pastinakkene – Lag deg en purè eller ovnsbak de sammen med andre rotgrønnsaker.

HØSTFEST, 19. oktober fra 13.00 - 17.00

Årets høstfest blir søndag 19. oktober, vi samles i bryggerhuset.

Alle tar med seg litt og spise til et felles bord. Dette er en fin anledning til å utveksle oppskrifter og smaksprøver laget på årets grønnsaker og bær. Du kan lage en rett av hvilke som helst råvare du vil.

ØL brygger kurs 1. november på Århus Gård

Lær å brygge øl, og bli med på å starte en øl- og bryggegruppe på Århus.

Lørdag 1. november arrangerer vi bryggedag, der de som vil være med kan møte opp og være med på hele prosessen med å sette øl. Ølbrygger Ronnie Hagen starter meskingen tidlig på dagen, de som vil kan være med fra starten (tar ca 7 timer), eller dere kan komme når vørteren skal kokes. Deltakerne får med seg hver sin dunk (10 liter) av brygget til ferdiggjæring hjemme. Deltakerne kommer med andre ord i gang med sitt første brygg, under kyndig veiledning, og uten å måtte ha noen forhåndskunnskap.

ÅKERVANDRING onsdag 6. august 2014 kl. 18.00

På onsdag inviterer vi til en hyggelig åkervandring på Århus . Tom Harald forklarer oss hva som finnes i åkeren, hva som kan spises (mye mer enn vi tror) og hvordan vi høster de forskjellige grønnsakene.

Alle har erfaringer på hvordan vi bruker mangfoldet av grønnsaker, så vi utveksler erfaringer.

Økologisk spydspiss:

Andelslandbrukets rolle i å fremme bioøkonomi, og økt kunnskap om og forbruk av økologisk mat

Vi er en del av et globalt matvaresystem, som har skapt distanse til maten vi spiser og vi forbrukere har nesten ingen kontakt med produsentene. Andelslanbruket er en modell hvor du som forbruker har direkte kontakt med produsenten. Les mer i rapporten fra Telemarksforskning.

HØSTEMELDINGER

Vi er godt igang med årets sesong. Høstemeldingene blir sendt på e-post til hver enkelt andelshaver – så nettsiden vil bare inneholde nyhetene.

Uke 30

Århus andelsgård

Følges av 82 medlemmer.
Origo Århus andelsgård er en sone på Origo. Les mer

Lik oss på Facebook, så du får siste nytt rett inn på Facebooksiden din!